Hopp til her

Heddeland og Øyslebø oppvekstsenter | Marnardal

Øyslebø og Heddeland oppvekstsenter består av barnehage, grunnskole, SFO, voksenopplæring og kulturskole. Enhetsleder Hilde Cathrine T. Eikeland er overordnet leder.

Oppvekstsenteret er lokalisert på fire ulike steder. På Heddeland ligger Heddeland barnehage. Barnehagen holder til i moderne lokaler og omfatter 6 avdelinger, blant annet en egen naturavdeling.

Grunnskolen - Øyslebø skole/Marnar ungdomsskole - er en 1-10 skole. Barnetrinnet får elever fra nedre del av Marnardal kommune. Ungdomstrinnet er felles for hele kommunen og får derfor også elever fra de to andre barneskolene i kommunen - Laudal skole og Bjelland skole. Barnetrinnet og ungdomstrinnet holder til i separate bygninger i hver sin ende av Øyslebø idrettsplass.

I samme bygg som Marnar ungdomsskole finner man også idrettshall, hovedavdelingen til Marnardal folkebibliotek og kommunens kulturelle storstue, Marnar aula. Idrettshallen brukes flittig av lag og foreninger på ettermiddags –og kveldstid. I skoletida er den gymsal for alle elever ved oppvekstsenteret. Aulaen blir brukt til teaterforestillinger, konserter, bygdekino og andre større samlinger. Til daglig brukes rommet som oppholdsrom for ungdomsskolens elever og går gjerne da under betegnelsen «vestibylen». Det meste av undervisningen i kulturskolen foregår også i dette bygget.

Voksenopplæringen foregår hovedsakelig i lokalene til Heddeland aktivitetssenter på Heddeland.

• Øyslebø og Heddeland oppvekstsenter
    Hilde Cathrine T. Eikeland