Helse og omsorg | Marnardal

Postnummer:
Poststed:
MARNARDAL

Tjenestene utenom åpen dag for eldre er behovsprøvd etter Helse og omsorgstjenesteloven, og søkes via koordinerende enhet. Målsettingen er at alle tjenestemottakere får ivaretatt sine grunnleggende behov med respekt for det enkelte menneskets selvbestemmelsesrett, egenverd og livsførsel. Fokuset er på muligheter og mestring og ikke sykdom og funksjonssvikt. «Hva er viktig for deg?» er spørsmålet i stedet for «Hva feiler det deg, og hva kan jeg gjøre for deg?» Bistandsbehovet vurderes og kartleggingen som foretas, vanligvis ved et besøk i hjemmet, danner grunnlaget for tjenestetilbudet som gis. Det jobbes kontinuerlig med utvikling av tjenestene i tråd med nasjonale føringer som for eksempel (St meld 10 (2012-2013) - God kvalitet, trygge tjenester, St meld 26 (2014-2015) fremtidens primærhelsetjeneste – nærhet og helhet, St. meld 29 (2012-2013) Morgendagens omsorg.