Ordførerens hjørne mars 2017

Publisert . Sist endret . i kategorien Ordførerens blogg

I skrivende stund er det vinterferie for mange, men snøen uteblir helt i det meste av kommunen vår. Selv på skiutfartsstedene i Åseral er det veldig lite snø. Politisk har det nå vært noen måneders vakuum i påvente av hva Stortinget vil vedta når det gjelder kommunereformen. Regionsamarbeidet har også stått litt i stampe en stund siden Audnedal har vedtatt å slå seg sammen med Lyngdal, og vi ikke har fått noen avklaring på hvilken region den nye kommunen ønsker å tilhøre fremover.

Ordførerens hjørne

Publisert . Sist endret . i kategorien Ordførerens blogg

helge sandker

Et nytt år er snart omme og 2016 har vært preget av tunge politiske saker. Det er nok å nevne kommunereform og et krevende budsjett for kommende år. Det siste skal jeg komme tilbake til! 2016 er det første hele året for kommunestyret som ble valgt i fjor høst og, etter min vurdering, er det mange flinke og engasjerte politikere! Kommunereformen har likevel skapt noen betydelige utfordringer når det gjelder det gode tverrpolitiske samarbeidet Marnardal er blitt kjent for. Denne saken er ferdigbehandlet i Marnardal, og nå er det Stortinget som til slutt bestemmer hva som blir resultatet av denne prosessen. Stortinget skal behandle kommunereformsaken i løpet av våren 2017.

Ordførerens hjørne september 2016

Publisert . Sist endret . i kategorien Ordførerens blogg

Etter en veldig stille sommer er det godt å komme i gang igjen! Etter det jeg oppfatter har det meste gått på skinner i det kommunale tilbudet, og det betyr forhåpentlig at vi har gode systemer og rutiner i organisasjonen! Vi er heldige som har dyktige ansatte som står på til beste for våre innbyggere!

Ordførerens hjørne juni 2016

Publisert . Sist endret . i kategorien Ordførerens blogg

helge sandker

I skrivende stund er sommeren kommet til Marnardal! Det har vært en krevende vinter og vår ikke minst grunnet kommunereformen! Jeg tror nok flere med meg nå ser frem til en sommer der politikken legges litt til side og andre aktiviteter overtar. Samtidig har de årene vi har arbeidet med reformen også vært veldig lærerike på mange måter.

Ordførerens hjørne feb/mar 2016

Publisert . Sist endret . i kategorien Ordførerens blogg

 

Kommunestyret står i vår foran et av de aller viktigste vedtak på svært lang tid. Innen 1/7 må det gjøres et endelig vedtak om Marnardal skal fortsette som egen kommune, eller utvikle en helt ny kommune sammen med en eller flere nabokommuner. I kommuneproposisjonen som kommer tidlig i mai vil regjeringen fremme forslag til endelig inntektssystem som Stortinget skal vedta i juni.

Forsikringsordning