Historier fra 2. Verdenskrig

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Marnardal kommune har utarbeidet en kulturminneplan, som tar sikte på bevaring og formidling av kulturminner i kommunen.

Som følge av kulturminneplanen skulle det innhøstes lokale sagn og historier i Marnardal. Dette er et prosjekt som tar sikte på å bevare immaterielle kulturminner som er i ferd med å dø ut. Vi har tidligere publisert opptak av sagn og lokale historier, og nå ønsker vi å dele historier fra 2. Verdenskrig. Ved anledningen vil publiseringen skje 8. April 2017, 77 år etter at 2. Verdenskrig startet på Sørlandet.

Du kan finne og lytte til opptakene på www.mamu.no, her vil de være tilgjengelige sammen med tidligere publiserte opptak.

Ved avduking av minnestøtten på Øyslebø

(Ved avduking av minnestøtta på Øyslebø, 1947-48:MABFØ0431, fra historiske foto)

Forsikringsordning