Vi søker frivillige som har lyst og interesse til å lede seniortrening.

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Kunne du tenke deg å lede en «sterk og stødig»-treningsgruppe for seniorer/pensjonister?

Fysioterapitjenesten i Marnardal søker etter frivillige som har interesse for og lyst til å lede en treningsgruppe for seniorer!

Målgruppen for "Sterk og stødig" er seniorer som fortsatt bor hjemme og kan gå innendørs uten ganghjelpemiddel. Gruppene vil gjennomføres én gang pr uke på dagtid, og følger omtrent skoleåret. Treningen vil fokusere på øvelser som fremmer beinstyrke og balanse, og har til hensikt å bidra til sterkere, stødigere og tryggere eldre.

Sterk og stødig

”Sterk og stødig” er en nasjonal modell for treningsgrupper for seniorer. Modellen er utviklet i samarbeid med Kompetansesenteret for bevegelsesvansker og fall v/St. Olavs Hospital, NTNU og flere andre norske kommuner.

• Frivillige vil få god opplæring i form av 3 dagers instruktørkurs dekket
  • av kommunen.
  • Frivillig instruktør vil få kontinuerlig oppfølging fra fysioterapeut i kommunen.
  • Ingen forkunnskaper nødvendige, men en interesse for aktivitet/trening vil være en fordel.
  • Gruppen(e) vil foregå en gang i uken, og i hovedsak følge skolerute (pause jul, påske og sommer).
  • Oppstart er planlagt i våren 2018. Kursing i løpet av vinter/ vår 2018.
  • Gruppene skal ledes av 2 instruktører

Er du interessert i?