Historier fra 2. Verdenskrig

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

Marnardal kommune har utarbeidet en kulturminneplan, som tar sikte på bevaring og formidling av kulturminner i kommunen.

Som følge av kulturminneplanen skulle det innhøstes lokale sagn og historier i Marnardal. Dette er et prosjekt som tar sikte på å bevare immaterielle kulturminner som er i ferd med å dø ut. Vi har tidligere publisert opptak av sagn og lokale historier, og nå ønsker vi å dele historier fra 2. Verdenskrig. Ved anledningen vil publiseringen skje 8. April 2017, 77 år etter at 2. Verdenskrig startet på Sørlandet.

Du kan finne og lytte til opptakene på www.mamu.no, her vil de være tilgjengelige sammen med tidligere publiserte opptak.

Ved avduking av minnestøtten på Øyslebø

(Ved avduking av minnestøtta på Øyslebø, 1947-48:MABFØ0431, fra historiske foto)

Trekkfuglene kommer – Mattilsynet trenger hjelp av deg for å ta fugleinfluensaprøver

Publisert . Sist endret . i kategorien Aktuelt

I disse dager kommer trekkfuglene fra Sentral-Europa til Norge. Et stort utbrudd av fugleinfluensa i Sentral-Europa gjør at det er høy risiko for at disse fuglene kan bære med seg smitte til Norge. Mattilsynet vil derfor intensivere overvåkningen av villfugl for tidlig å kunne oppdage når fugleinfluensa kommer til Norge.

Forsikringsordning